HU | RO | EN | DE
 
 
 
 

 
 

 
 


 

Hírlevél


 

 

 Valutaváltó

Pénznem
Cél pénznem
Összeg  
Eredmény  

Aktuális árfolyamok:
BNR - 2019. július 19.
HUF = 0.0145 RON
$ = 4.21 RON
€ = 4.73 RON
£ = 5.25 RON
 


 

 Időjárás

 


Tájház

Bemutatkozás

A székelyudvarhelyi Korona Panzió Zeteváralján egy hagyományos parasztbútorokkal berendezett tájjellegű kulcsos házat működtet.A szálláshely Székelyudvarhelytől 20 km-re, a Hargita lábánál, a zeteváraljai vízgyűjtő tó szomszédságában található.

A háztól 500 méterre elhelyezkedő vízgyűjtő tó 140 hektárnyi vízfelületével horgászásra, fürdőzésre, csónakázásra, szörfözésre valamint télen korcsolyázásra alkalmas. A környező hegyi patakok a horgászni vágyók kedvenc helye.

A kulcsos ház összesen 14 fő (+5 pótágy)fogadására alkalmas, a főépületben illetve a hozzátartozó melléképületben. A főépületben 2 lakrész –mindkettőhöz beépített padlástér tartozik - és egy kéthelységes pincelakás (konyha, ebédlő) áll a vendégek rendelkezésére.

Mindkét lakrész alsó szobájában 2 egyszemélyes ágy, valamint a felső szobákban 1 francia ágy és 2 egyszemélyes ágy található. Mindkét lakrész külön fürdőszobával felszerelt, állandó hideg- és melegvíz biztosítva.

A szobák igény szerint pótágyazhatóak (+5 pótágy).Az ágynemű és törölköző biztosított.

A házhoz egy téliesített, komfort nélküli épület tartozik (régi nyári konyha). A beépített padlástérben 2 egyszemélyes ágy, az alsó részben hagyományos parasztkonyha van. Tisztálkodási lehetőség mosdótálban, víz a kerekes kútból hozható (WC az udvaron). A szobák fűtése fával, érckályhával, a fürdőszobák fűtése falra szerelt hősugárzóval történik.A ház melléképületében egy mosókonyha áll a vendégek rendelkezésére, egy automata mosógéppel és vasalóval, melyek igény szerint használhatóak.

Főzési lehetőség a pincében, fatüzelésű kályhán vagy palackgázzal, illetve a szabadtéri sütőben tűzi fával.

Az edények, tányérok, evőeszközök, bográcsok biztosítottak. A konyha hűtőszekrénnyel, mikrohullámú sütővel, gáztűzhellyel és kávéfőzővel van ellátva. Az udvaron egy filegória található, mellette egy szabadtéri flekkensütő és egy felújított parasztkemence. A kemence malac- és kenyérsütésre is alkalmas. A házhoz közel 1 hektár telek és gyümölcsös tartozik, melyet a horgászásra is alkalmas Nagy-Küküllő folyó határol. Feledhetetlen élményt nyújt a környékbeli csodálatos táj bebarangolása a kirándulni és túrázni vágyóknak.

A Tájház szomszédságában működik az Árpád – Háza székely csárda.